maanantai 24. helmikuuta 2014

Alustavaa tietoa matkasta/ Basic information about the trip

Elikkäs oon nyt 2.3.14 lähössä suorittamaan turvallisuusalan työssäoppimista Hollantiin, Emmerloodiin ja tarkotus olis olla siellä 6vk. Reissu ei varsinaisesti oo työssäoppimista, sillä tällä alalla on tarkkaa koulutuksien ja lakikiemuroiden kanssa, vaan käyn siellä turvallisuusalan koulua. Siinä koulussa on kaksi eri turvallisuusalan linjaa, sininen- ja vihreä linja. Sinisen linjan koulutus vastaa Suomessa järjestettävää turvallisuusalan perustutkintoa, ja vihreä linja on enemmän armeijan tehtäviin suuntaava linja. Me (minä ja toinen Suomen ammattikouluista lähtevä opiskelija) ollaa vihreen linjan kanssa, koska sininen linja on työssäoppimassa just sillon kun me mennää sinne. Hollannin päässä he yrittävät kylläkin järjestää ns. "job shadowing", jotta pääsisi vähän näkemään, että millaista vartijan työ Hollannissa on. Työssäoppimisen ajan tulen asumaan opiskelija-asuntolassa.

Odotan matkaa todella innolla ja pienellä jännityksellä, varsinkin, kun en koskaa oo ollu ulkomailla (: Tarkotus olis myös räpsiä paljon kuvia matkan aikana, joita sit myös lisäilisin tänne kuulumispostauksissa. Saatan mahdollisesti myös kirjottaa blogia osittain englanniksi, koska se mielestäni tukisi matkan yhtä ideaa (kielitaidon paranemista) ja se saattaa jopa olla ihan kivaa! :D Aina en välttämättä lisää englanninkielistä osiota, pitää kattoo vähän fiiliksen mukaan... Ja jos luet sekä suomenkielisen, että englanninkielisen tekstin, niin huomioithan, että sisältö ei välttämättä ole täysin sama, riippuen erilaisista vaikuttimista.

Luultavasti lisäilen matkakuvia myös instagramiin, joten käy myös siellä kääntymässä!
Instagram: sarazugi

Ja pliis ottakaa huomioon, et mä ensimmäistä kertaa elämässäni kirjotan blogia ja käytän tätä ohjelmaa!:DAnd to all possible english speaking followers/readers:

(First of all: I'm sorry if my english is not that good, but you just gotta get along with that :D )

I'm goingt to conduct on-the-job learning in Netherlands, Emmerlood and I'm about to stay there 6 weeks. It's not going to be exactly like on-the-job learning, but it's kinda like a student exchange. We (me and my friend from another Finnish Vocational Collage) are about to go to school with Safety & Security students. In the school they have two Safety & Security lines, blue and green. The blue line is similar to Finlands Safety & Security basic examination, and the green line direct more to military service tasks. There's the possibility that they may organize some kind of "job shadowing", but that's not so sure yet.

I'm totally waiting for the trip, 'cause I've never been anywhere further Sweden :D I'm also about to add some pictures along the trip. I won't always write the same in English as Finnish, but at least I'll try to write something. And you'll find the English version after the Finnish section(:

Welcome to be my reader!

And I'm probably gonna add pics on my Instagram profile, so make sure you check that out!(:
Instagram: sarazugi