keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Eilinen 4.3. "lyhykäisyydessään"

4.3. eli eilen, tiistaina meijän aamu oli aika jäätävä, koska me mentii 6:34 dösällä täst asuntolalta Drontenin dösäasemalle (piti maksaa 19,50€ lipusta, jolla voi matkustaa koko päivän) ja venattiin siellä seuraavaa dösää joku 40min. Sitte me hypättii seuraavaa dösää ja jäätii pois jossain päiv Swifterbantia ja venattii taas seuraavaa dösää about 10min. Ja kaikenkaikkiiaan meijän matka koululle kesti n. 2h, odottamisineen päivineen, so... :D Siis mä oon tottunu venailuu, ku pitää kulkee Hinthaarasta Loviisaa kouluu, mut tää oli jtn viel kauheempaa. Okei no mut se siitä.

Koulussa oli kans vähän häslinkii, siinä muodossa, et meille oltii maanantaina sanottu, et tiistaina on aamusta liikuntaa ja et meijän pitää eka käydä lokeroilla vaihtamassa (ainii, nää ei vaihda kamoja pukkarissa, vaa siin lokeroitten välissä... Ladys and Gentlemans ihan sekasin. Tottumiskysymys, I hope so! :D ) meijän army kuteet ja sit kävellä viereiselle kuntosalille (200m tms) ja vaihtaa siel vast urheilukamat niskaa. No me sit tehtii nii ja venailtii siel sit liikkatunnin alkuu ja meille tullaaki sanomaa et pitää heittää army kuteet niskaa ja mennä pihalle, et valmistellaa seuraavan päivän pääsykokeita uusille hakijoille. Yes sir, kuteet vaihtoo, oltii joku puolisen tuntii pihalla ja sit "Okay, now you can chance your sport clothes on and head to the gym".... Jossa me sit oltii joku puolisen tuntii kans. Reasonable?? That's something you can decide on  your own! :D

Loppupäivä koulusse meni melko mukavasti, et meil oli siin joku tyyliin tunti aikaa seuraavan tunnin alkuu ja me käytii sit siin koulun kanttiinissa ostamassa "päivällistä", jonka sisältö oli/yleensä on:


+ sielt saa erialisii juotavii ja jugurtteja, hedelmiä yms, mut on kyl aika erilaista, ku mihin on tottunu Suomessa. Ja täällä ku selittää tyypeille, et Suomessa sä saat koulussa ilmasen lämpösen aterian + salaatit, leivät ja joskus jälkkärit jne., ni ne on ihan haavi auki, et "Wau..." :D Muutenki ku jutellu tyyppien kans Suomen ja Hollannin eroista, ni ne on ollu aika ihmeissää :D Ykski Jimmy, jonka kans ollaa  juteltu just paljon meijän maitten eroavaisuuksista ihan maantieteellisistä seikoista ihmisten tapoihin ja käyttäytymisee, on sanonu, et se ei ees aatellu, et Suomessa on nii erilaista.

12:30 meillä oli sitte vähän niinku uskonnontunti, (koulu on kristillinen) mut et se ei kuitenkaa oo ihan normi uskontoo, et ne puhuu siel kans paljon terveystietoo liittyvistä asioista, esim addiktioista jne. Tunti oli lyhyt, koska niil oli ilmeisesti jtn. tehtäviä, mitä niitten ois pitäny tehä, joten me sit kerettii hengailee siin vähän ennen seuraavaa tuntii. Käytii pihalla paistattelemassa päivää ja juteltii niitten oppilaitten kanssa. Loppupäivästä meil oli "military lesson", eli siis niitten "ammattiainetta", josta me ei ymmärretty tietenkää paljookaa, koska kieli ja vieras aihe. Jimmy kuitenki välillä tulkkas meille joitain asoita, et ei oltu ihan huuli pyöreenä (: Kyl yleensä noi maikat yrittää selittää meille englanniks osan sanomistaa, mut tietenkää ei voi olettaa et ne kääntää kaiken :D Eikä kaikki maikat puhu kunnolla englantii. Zitte oli vielä matikkaa 2h ja me oltiin yhen jätkän kanssa (Jan, jos muistan oikein) ja se kääns laskut meille englanniks ja me sit autettii sitä laskee niitä. Luokan toinen tyttä (heitä on yht. 2) sano, et Jan on matikassa nörtti, mut ku me laskettii sen kans niitä laskuja, ni se sano, et joku huus sille, et minä ja Jemppu oltais sitä paljon fiksumpia ..? :D

Koulun jälkee me sitte tavattii koulun kv-kordinaattori (Henk) ja Marko (Jempun opettaja ksaosta) ja käytii syömässä Italialaisessa ja rupateltii mukavia ja sit kans muutamasta jutusta, joihin ois kiva saada muutosta. Eli siis ku me ei voida tehä ite tääl asuntolalla ruokaa ja dösämatka on aika järjetön. Kelatkaapa oikeesti, et matka, joka autolla menee 15-20min, vie dösällä kulkiessa about 2h!! Ku sitte viimeinki päästii asuntolalle, mentii suoraa nukkumaa pitkän päivän jälkee.