keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Just joined to the Dutch army!

Tänää on ollu ihan sika kiva päivä! Koululla oli siis uusille kouluun hakijoille soveltuvuustestipäivä ja me oltii järkkäämässä sitä. Se oli semmonen rasti tyyppinen juttu, et ne kävi ain yhessä pisteessä suorittamassa erilaisii testejä; köyden kiipeeminen, painavan "arkun" kantaminen ja nostaminen, ryhmätehtävä, leveen ojan ylittäminen köyttäpitkin + lihaskunto, juoksu + tukki olalla ja sit viel piti kaivaa kuoppa tukin ali, silleen et sellanen arkku mahtuu siitä tukin alta ja sit piti viel itekki mennä ali. Oltii yhen Sanderin ja toisen jätkän (jonka nimee en nyt muista, koska nimet on aika vaikeita hollanniks :D ) kanssa ja me kierrettii jokasella pisteellä kattomassa vähän, et miten hommat sujuu. Sit kans valvottii yks osuus, jota ne kutsu nimellä "orientation" ja se oli siis vähän niinku suunnistamista, et joukkueilla oli kartat ja niitten piti juosta hakemassa joihinki lappusii merkit niiltä rasteilta. Eli siis me pidettii hakijoita silmällä ja raportoitii, jos ne vaik oli laiskanpuoleisia tai ei osallistunu kunnolla tiimityöskentelyy tms. Et voi sanoo, et koko päivä oli kyl tosi mielenkiintonen! Meille kerrottii, et tää vuos on nyt eka, jossa niil on näin suuret testit haussa, et aikasempina vuosina oli vaa vatsalihas- ja punnerrustesti ja jonku sortin kirjallinen koe ja opettajien haastattelu. Nyt niil on sit viel huomenna haastattelut ja meil on sen kunniaks day off! (: Ainii! Ja aina ku maikat kerto hakijoille, et mitä seuraavaks tapahtuu, me seistii (uniformut päällä, ofc) riveissä ja sit meit komennettii asento/huomio, lepo jne. ja meki siel muitten seassa seurattii ja tehtii parhaamme mukaan, mikä oli kyl tosi hauskaa et saatii olla siel samassa rivissä muitten oppilaitten seassa, eikä tarvinnu tyylii seistä sivusssa.

Minä ja Jemppu kuteet niskassa:




Muutenki koko päivä oli aivan mahtava! Tuntu, et pääs paljon lähemmäks ja juttelemaa enemmän tälle meijän "host"-luokalle. Ja pakko sanoo, et tääl Hollannissa kaikki on tosi ystävällisii ja avoimii ja tääl tuntee ittensä tosi tervetulleeksi. Kaikki juttelee sulle ja kääntää asioita hollannista englanniks etc. Oon jo nyt ihan ihastunu näihin tyyppeihin!! :D Varmaa tulee olee niinku läimäytys kasvoille ku tulee taas Suomee, missä suurin osa ihmisistä on myrtsejä :3

Koulun jälkee meijän dösä oli jo kerenny mennä, ni piti venailla siin seuraavaa dösää n. 1h, pari jätkää (Jimmy, Bash ja Berri (??)) hengas meijän kans Emmerloodin keskustassa. Juteltii kaikenlaista ja sit me opetettii niille muutamii sanoja/sanontoja suomeks (hei, kiitos, hyvää huomenta, mitä kuuluu etc.) ja ne opetti meille kans muutamii hollanniks. Aika vaikee kyl lausuu hollantii ja se meni vähän nauramisen puolelle :D Mut kummatki (me ja ne) on jo ihan varmasti unohtanu kaikki mitä tänää oppi :P Hollanti kielenä on kyl aika mielenkiintonen ja ei loppujen lopuks luultavasti kovin vaikee oppii, ku se on perjaattees sekotus saksaa, englantii ja ruotsii. Lausuminen on vaa tällee suomalaiselle hankalaa. Eli vaik ei sinäänsä tajuu mitää, ni voi päätellä aika paljon muista kielistä. Esim tänää just iltapäivästä ku niitten maikka selitti jostain tulevasta tapahtumasta, missä nää autaa turvallisuusjärjestelyjen kanssa (vähän niinku meijän koulussa turva-ala LWT:n aikaa, jos tiiät mitä meinaan), ni se kirjotti taululle sanan "warme kleding" sen tapahtuman tietojen alle ja mä kysyin Bashilta, (ku se oli siin vieres tulkkaamas) et meinaaks se niinku "warm clothing" (lämmin pukeutuminen), vastaus kyllä ja se + maikka oli ihan innoissaa, ku mä ymmärsin sen :D Mut joo, kyl silti on ihan hukassa ku nää keskenää solkkaa hollantii, ei voi väittää ymmärtävänsä :D

Ekassa kuvassa Emmerloodin kellotorni, johon pääsee ihan ylös asti kiipeemää (sisäpuolella, daa), mut mis ei olla viel käyty. Ja toinen kuva on Jempusta, ku venattii meijän dösää.



Jimmy hyppäs meijän kans dösää, koska seki asuu Drontenissa ja juteltii sit sen kans koko matka. Oltii tänää kämpällä onneks aikasemmin, ku muina päivinä, mut nytkää ei oo oikee kerenny muuta tehä, ku vaa syödä ja kirjottaa tätä blogii :D Huomenna on sit se vapaapäivä, ni ehkä siinä sit kerkee skypetellä kavereitten ja perheen kanssa (:

Ja sainpa vihdoin kuvia lisättyy, edistystä!! :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti