tiistai 18. maaliskuuta 2014

Meijät vietii vankilaa...


17.3. Meil oli rento päivä(: Oltii kahen opettajan kans kiertämässä paikkoja. Käytii ekaks sellasella isolla urheilukeskuksella tutustumassa vartijan työhön siellä. Siihen samaa syssyy kuulu kans viereinen jalkapallostadioni ja "keskusrakennus". Se vartija kerto meille, et Epke Zonderland (kuulu telinevoimistelija, voittanu kultaa) treenaa siel urheilukeskusessa (muutenki siel treenaa kovan sarjan porukkaa). Päästii kans kävelee sinne jalkapallostadionille. Se oli ihan hyvän kokonen :D Sit se kans kierrätti meit VIP-tiloissa, vartijoitten työtiloissa (ofc), palkintohuoneessa ja semmosen ihme juhlatilassa, jos oli tosi veikee sisustus.
Palkintohuoneesta:

Jalkapallostadion. Kuva otettu keskikentän kohalta.

Tän vierailun jälkee lähettii käymää isoimmassa koulussa, jonka mä oon ikinä nähny! Se oli oikeesti ihan jäätävän kokonen! Mä heitän tohon sen pohjakartan, ni saatte vähän käsitystä sen koosta:

Joka rakennus on yhteydessä toiseen, eli toi on yks iso rakennus. Ja jokasessa rakennuksessa on omat "toiminnat", esim. oranssi rakennus on liikkarakennus. Siel on hirveesti eri aloja; hammashoitaja, sairaanhoitaja tai lähihoitaja, lentokoneasentaja (tms.), autoala, turva-ala, sama "military"ala jota meki käydää tääl, putkijätkät, raksa, pintakäsittely etc. Käytii siel kans kierroksella yhen opettajan ja vartioinnista vastaavan jätkän kanssa. Niil on siel mm. 3D-tulostin, oikeita joskus Hollannin ilmavoimilla käytössä olleita lentokoneita ja helikopteri, tuhansia harjotusnukkeja hoitoaloja varten yms. Ihan hulluu :D Ei ollu mikää pikku pulju. Ja koko rakennus on sika kivan näkönen ja hyvässä kunnossa.

Shitten päästii vihdoin sinne, minne oon halunnu aina päästä käymää: nuorisovankilaa (18-23v)!! Siel ei tietenkää voinu ottaa kuvia, mut ei se ollu nii paha, ku mitä noi aikuisvankilat on ja mitä olin odottanu. Mut tottakai, jos sinne joutuu, ni menettää vapautensa, joten sillon on melkee ihan sama, kuin "mukava" mesta se on. Alotettii turvatarkastuksella, tai et meijän takit ja kamat läpivalastii ja me ite kuljettii metallinilmaisinportista. Meit kierrätettii ympäri vankilaa ja yks vartija ja joku vähän korkeemmassa asemassa oleva nainen selitti meille kaikkee niitten toiminnasta ja miks joku asia tehää niinku se tehää. Alotettii kierros sieltä, minne uudet vangit ekana tulee ja sen jälkee käytii kurkkaamassa tyhjään selliin, rauhoitusselliin ja vankien yhteistiloihin. Ei tietenkää menty minnekkää, mis ois ollu vankeja samassa tilassa, mut oltii just kävelemäs selleille ja pari jätkää oli sit sellasen lasiseinän toisella puolella ja nehän sit innostu heti ku näki mut ja Jempun. Ku se on jätkävankila eikä siel kauheesti nuorii naisii näy.
Mut oli kyl tosi mielenkiintosta käydä vihdoinki vankilassa! Nyt ku viel joku päivä pääsis ihan aikuisvankilassa käymää (: Ja ehkä myös kokeilee, millast vartijan duuni siel on.

Loppupäivästä sit käytii viel vierailemassa Art-securityllä, jossa yks RFP:n oppilas on työssäoppimassa. Ei siin sen kummempia, ne kerto mitä kaikkee ne puuhaa ja silleen.

Ihan kiva ja rento päivä oli (: