maanantai 17. maaliskuuta 2014

Welcome To Amsterdam!

Sunnuntaina 16.3.14 vierailtii Amsterdamissa, Bas ja Brian meijän oppaina (: Oli ihan törkeen kiva päivä! Alotettii sil, et otettii Drontenista juna Lelystadii, tavattii siel Bas ja se näytti meille vähän kans Lelystadii, ku venattii seuraavaa junaa Amsterdamii, jossa sit Brian liitty joukkoo. Sithän jätkät esitteli meille Amsterdamii ja me räpsittii kuvia(: Mul loppu sit akkuki jossai vaiheessa, joten kaikesta en valitettavasti saanu kuvia ja jotku kuvat on tosi mitäänsanomattomii, vaik silmällä ne näytti ihan törkeen mahtavilta. Esim. kuninkaan "linnasta" tms. en saanu ollenkaa hyvää kuvaa, joten en sit sitä laita tänne. Mut ehkä ens kerralla, ku mennää sinne käymää (: Käytii myös sellasessa ihan törkeen makeessa putiikissa. Sitä on hankala selittää ilman kuvia (siel ei saanu kuvata), mut se oli jotenki tosi taianomainen :D Siel oli myynnissä mm. koriste-esineitä, koruja yms. yms. Se oli sisustettu (ja esineitten aihe koski myös) silleen, et tuntu ku ois ollu jossain taikametsässä. Nyt kukaa ei varmaa enää usko, et jätettii coffeeshopit käymättä :D

Amsterdamin juna-aseman ulkopuolelta




Madame Tussaud vahanukke-näyttely. Ois mielenkiintosta käydä ihan sisällä asti (: Vieressä kuva Amsterdamin museon sisäänkäynnistä.



Rakennukset on tosi kauniita ja koristeellisia

"I amsterdam", Brianki pääty kuvaa :D

Tästä mä tykkäsin! Siel oli tollasii "phone charger" tolppia, eli sä pystyt lataa sun puhelimes tossa. Tahtoo tollasii Suomee! :D Ja Amsterdamissa on PALJON juusto"kellareita".


Sit tää, mistä kaikki on kuittaillu ja heittäny läppää mulle. Ei varmaa tarvii tarkemmin selittää :D Mut me siis vaa katottii, ei koskettu. Tai maistettu. Oik. "Cannabis starters cans". Vas. "Coffee Shop" "THE JOLLY JOKER"

Kaman pysty haistaa aina ku käveli ees vähänki läheltä tollasta CoffeeShoppia. Hyh. Sit tyylii joka kadulla oli putiikkeja, nimeltä "Supermarket" ja ne sisäls kaikenlaista pikkusälää ja mun käsityksen mukaa niistäki pysty käydä ostelee taikasienii (niinku yks mainosti: "We sell magic truffles") sun muuta kivaa ja tietty kaikkee tällasta:


Käveltii pitkinpoikin katuja, mm. tää kuuluisa prostituutiokatukin käytiin tallaamassa, mut eihän siel tietenkää päiväsaikaa ollu mitää erikoista meneillää, mut olihan siel vaik minkälaista putiikkia ja toimitaloa, jos ymmärrätte :3 

Istahettii parii otteesee syömää ja ihan vaa rentoutumaa. Ei ihan kauheesti shoppailtu, ku keskityttii paikkojen näkemisee, mut käytii silti ostamassa muutamat tuliais"krääsät" :D Mut me ollaa kyl menos ehottomasti uudestaaki käymää, et sithän sitä kans kerkee! Ku illan päätteeks lähettii Amsterdamista, pysähyttii viel hengailee Lelystadii Brianin ja Basin kanssa. Oltii aika myöhää taas asuntolalla, mut tänää oli lepposa päivä, ni se ei haitannu mitää :D Nyt kuitenki jo väsyttää, et en enää tästä päivästä kerkee kertoo, mut koitan huomenna kirjottaa!

Voi jo nyt sanoo, et mä tuun kyl ikävöimää tätä paikkaa ja kaikkii kavereita joita tääl saa, sit ku on taas Suomessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti