torstai 3. huhtikuuta 2014

Vive la France!!

ME LÄHETÄÄ RANSKAAAAAA!!!! Ens viikolla! Täält army-linjalta lähtee ykkösluokkalaiset Normandiaa tutustumaa historiallisiin paikkoihin ja tapahtumiin ja me päästää messii (: Meijän ei tarvii ees maksaa siit, koska se on jo maksettu etukätee, koska kaks oppilasta lopetti...? Ne ei sit vissii saa/haluu (viimestä epäilen hyvin vahvasti) rahoja takasin, joten good for us!! (: Ollaa ihan innoissaa siitä, koska kumpikaa ei oo koskaa käyny Ranskassa ja mä nyt en oo muutenkaa matkustanu oikee missää... Oonhan mä käyny joskus pikkusena Ruotsissa ja nyt vanhempana pyörähtäny Tukholmassa ja kutosella ku me oltii luokkaretkel Lapissa ni käytii pyörii vähäsen Norjan puolella. Ni nyt sit kaks "kärpästä" yhellä iskulla :D

Normandian ohjelma:
- Koko viikon yöpyminen Chateau du Molayssa
- Honfleur Town
- Museum Airborne St Mère Eglise
- German Cemetry La Cambe
- Pointe Du Hoc
- Omaha Beach & American Cemetery
- Chateau du Molay On-Site Activity: Archery
- Vuoripyöräilyä
- Juno Beach Centre opastettu kierros
- Pegasus Memorial Museum opastettu kierros
- Arromanches vapaa-aikaa
- Arromanches 360 elokuvateatteri
- Bayeux Town vapaa-aikaa
- Beaumont Hamel Memorial Newfoundland Park opastettu kierros (sisällyttäen Hawthorn Crater)

Kuulostaa hyvältä eiks vaa?? Tulee varmasti ihan törkeen makee reissu!!! Ainoo miinus on ehkä se, et lähetää 1. eikä 2. luokkalaisten kanssa, joitten kanssa me siis ollaa oltu nää kaikki viikot tähän mennessä. Tunnetaa 1. luokalta vaa pari tyyppii, mut noh... Eipä se sinäänsä häiritse (:

Eli huomenna on meijän vika päivä Roc Friese Portin koulussa... Tuntuu oikeesti, et me lähettäis jo nyt, koska ei sit enää tuu näkee noit porukoita sit ku tullaa perjantai-iltana takas Ranskasta. Tullaa nii myöhää takas ja lauantaina 12.4. meijän lento lähtee 9:55, mut pitää tyylii lähtee lentokentälle joskus aamuyöstä, koska aamusta ei mee semmost junaa, et kerettäis ajois :3 Tullaa kyl olee aika väsyneitä sit ku palataa Suomee, mut on se ollu sen arvosta!! Toisaalta tuntuu, et haluis jäädä tänne, mut sit ku ajattelee kotia, perhettä, kavereita, äitin tekemää ruokaa ;D yms. yms. ni on kyl ihan valmis kotiutumaa. Tuun todellaki ikävöimään tänne... Enkä todellakaan tuu ikinä katumaa sitä, et sillon about vuos sitte ku maikka kysy, et kiinnostaisko ulkomaille lähtö, ni vastasin et "mikäs ettei". Jos jollaki, joka tätä lukee, tulee jossain vaiheessa opintojaan mahollisuus lähteä ulkomaille työssäoppimaan/vaihtoon, ni kannattaa lähteä! Täältä kotiutuu yhtä mahtavaa kokemusta ja monta uutta ystävää ja kaveria rikkaampana!